20 72 00 14

Fordele ved at arbejde på landet

Landbruget er vores fælles fremtid. Det er, sammen med videnssamfundet, Danmarks største eksportvare og indtægtskilde.


EN JORDNÆR ARBEJDSPLADS
Når du arbejder på landet vil du få et jordnært arbejde, der foregår både indendørs og udendørs. Du vil hver dag være i kontakt med naturen og dyrene omkring dig. Og så vil du mødes af en række jordnære og venlige kollegaer, der sammen med dig arbejder på at opnå gårdens mål. 


EN AKTIV HVERDAG
At arbejde på landet forbedrer din fysiske form. Du kommer ikke til at få et stillesiddende job ved et skrivebord, men du får lov til at komme ud og bruge din krop aktivt i en hverdag på gården. Dette giver dig fornyet energi og overskud – også efter arbejdstid.


DU FÅR ANSVAR
Mange tror at arbejdet på landet er ved at være så mekaniseret, at man nærmest ikke skal tænke sig. Men at arbejde i landbruget er meget mere end blot at indtaste et tal i en fodermaskine og trykke på startknappen. På gården har du med rigtige dyr at gøre, og du skal derfor altid være opmærksom på hvordan dyrene reagerer på foder, temperatur m.m. Du har ansvaret for dyrenes velbefindende, og deres liv kan ikke mekaniseres.


ET ERHVERV UNDER FORANDRING
Der sker hele tiden forandringer i branchen. Der kommer ændringer i lovgivningen, nye regler, nye kvoter, nye anbefalinger af foderdoser osv. Vi skal hele tiden være opdaterede på den nyeste viden, hvilket kræver at vi holder os skarpe og forandringsvillige. Vi opsøger selv nye informationer. Desuden kræver det at vi tilpasser vores arbejdsprocesser løbende, så vi hele tiden sikrer gårdens produktion.


EFFEKTIVISERING OG UDVIKLING I HØJSÆDET
Vi har stor fokus på en kontinuerlig udvikling og effektivisering af vores arbejdsgang. En effektiv arbejdsgang er altid at foretrække – også i denne branche. Derfor vil der altid være plads til dine inputs, hvis du har forslag til forbedringer af den daglige arbejdsgang. Du får mulighed for at have indflydelse.


STÆRKT SOCIALT SAMMENHOLD
På gården har vi gennem flere år opbygget et stærkt sammenhold. Vi mødes ikke blot for at udføre vores arbejde, men også for at hygge os i hinandens selskab. Gennem det daglige arbejde på gården og diverse sociale arrangementer er vi efterhånden blevet en lille familie, hvor vi tager os af og hjælper hinanden. Med arbejde på gården bliver du en del af dette fællesskab.

 

Du kan læse mere omkring landbrugsarbejde på Landbrug og fødevarer og Seges.